2013-2014 m.m.

2013-2014 m.m. renginiai


Gegužės 14 d. vyko tradicinis pradinukų renginys „Pasitinkame pirmokus“.

 

Gegužės 13 d. vyko kas du metus miesto savivaldybės organizuojamas mokyklinių teatrų festivalis Vaidenis-2014.
Jame mokyklos teatro studija rodė spektaklį V. Palčinskaitės „Geležinės Princesės diena“, kurį režisavo teatro mokytoja Rasa Ercmonienė-Varnė pagal Violetos Palčinskaitės pjesę.

Plačiau...

 

Gegužės 9 d. mokykloje vyko devintoji tradicinė teatrinių improvizacijų šventė „Melpomenė kviečia-2014“.

Plačiau...

 

Balandžio 30 d. pirmokai visus Tėvelius ir Senelius pakvietė į „Abėcėlės" šventę.
Šventiškai nusiteikę ir pasipuošę pirmokai deklamavo eiles, dainavo nuoširdžias dainas, sveikino Mamas ir Močiutes.

Plačiau...

 

Balandžio 30 d. vyko 8 klasių integruotų menų (teatro ir šokio) įskaita - kūrybinė laboratorija „NEBŪK MADINGAS, BŪK GYVAS.
Tai nebuvo profesionalus spektaklis ar šou, tai buvo kūrybinė laboratorija, kai aštuntokai visi kartu (8b, 8c ir 8d klasės) pabandė išjausti jaunų žmonių gyvenimo dramas per teatro ir šokio raišką.
Kūrybinė laboratorija - tai meno procesas, tai gyvas pjesės skaitymas, kartu vaidinant ir šokant.
Teatro mokytoja Rasa Ercmonienė-Varnė, šokių mokytoja Guoda Raudeliūnaitė.

Plačiau...

 

Balandžio 24 d. grupė 9-okų (informacinių technologijų mokytoja Regina Maigienė) Vilniaus Gedimino technikos universitete (VGTU) klausėsi pirmųjų projekto „Renkuosi tiksliuosius“ paskaitų.
Šia iniciatyva siekiama, kad kuo daugiau mokinių sužinotų apie inžinerinius bei technologinius mokslus. Specialioje svetainėje pasitelkiant vaizdo paskaitas, virtualias ekskursijas į laboratorijas ir pranešimus tradicinėse auditorijose, norima parodyti, kad tiksliųjų mokslų studijos nėra nuobodžios, o atvirkščiai - ypatingai perspektyvios. Mokiniai klausė „Baltic Engineers“ generalinio direktoriaus paskaitos apie ateities prekybos centrus, „Exigen Insurance Solutions“ IT sistemų architekto pasakojimo, kaip kuriamos svarbiausios pasaulyje programos. VGTU profesorius Antanas Šapalas papasakojo apie statybos inžinerijos perspektyvas, o Lina Pupeikienė iš VGTU Informacinių technologijų katedros supažindino su programų bei aplikacijų kūrimu. Taip pat mokiniams buvo surengta ekskursija po VGTU Aplinkos inžinerijos ir Statybos fakultetų laboratorijas.

 

Balandžio 24 d. grupė 9-okų ir 10-okų (chemijos mokytojos Eglė Galkauskienė ir Petronėlė Bulotienė) VGTU klausėsi chemijos ir vadybos paskaitų, chemijos laboratorijose atliko įvairius eksperimentus.

 

Balandžio 11 d. vyko vieša dvyliktokų, pasirinkusių teatro pamokas, įskaita - pasirodymas.
Visi mokiniai mokslo metų pradžioje pasirinko literatūros kūrinį ir pagal jį režisavo su grupės draugais etiudą.

Plačiau...

 

Balandžio 10 d. mokykloje vyko Vilniaus miesto moksleivių vokiškos dainos konkursas.

Plačiau...

 

Balandžio 9 d. mokykloje vyko būsimų penktokų tėvelių susirinkimas.

 

Balandžio 4 d. mokykloje svečiavosi P. Mašioto pradinės mokyklos ketvirtokai.
Jie apsilankė įvairiuose mokyklos kabinetuose, susipažino su mokykla, su neformalaus ugdymo veikla.
Pradinės mokyklos ketvirtokams vaidino ir šoko mokyklos teatro bei šokių studijos mokiniai (vadovės Rasa Ercmonienė-Varnė ir Guoda Raudeliūnaitė).
Plačiau...

 

Kovo 28 d. mokykloje vyko Vilniaus miesto 5-8 kl. matematikos olimpiados II etapas.

 

Kovo 26 d. mokykloje vyko tradiciniai pradinių klasių „Menų dienos“ koncertai.
Plačiau...

 

Kovo 24-28 d. mokykloje vyko tradicinė lietuvių kalbos savaitė.
Šių metų lietuvių kalbos savaitė skirta lietuvių grožinės literatūros pradininko Kristijono Donelaičio 300 metų jubiliejui paminėti.
Lietuvių kalbos savaitės renginių programa

 

Kovo 21 d. mokyklos teatro mokytoja Rasa Ercmonienė-Varnė kartu su 10b klasės moksleiviais dalyvavo Jaunimo teatre vykusiame Violetos Palčinskaitės pjesių vaikams festivalyje.
Jaunieji teatralai apdovanoti padėkos raštais ir knygomis.

Plačiau...

 

Kovo 18 d. mokykloje vyko jau tradicinis renginys - Vilniaus miesto 3-ųjų klasių mokinių popietė „Sukim sukim galveles“.

Plačiau...

 

Kovo 13 d. 8c klasės mokiniai (klasės auklėtoja Gražina Bagdonavičiūtė ir socialinė pedagogė Edita Budrytė) lankėsi TV3 televizijoje.

Plačiau...

 

Kovo 4 d. mokykloje vyko Užgavėnių šventė.

Plačiau...

 

Kovo 3 d. tarptautinės rašytojų dienos proga 8a klasės mokiniai per geografijos pamoką kūrė eiliuotus Europos valstybių pristatymus (mokyt. Aušra Klimkienė).
Keli eilėraštukai...

 

Vasario 28 d. vyko tradicinė mokyklos pradinukų Kaziuko mugė.

Plačiau...

 

Vasario 21 d. mokykloje vyko ukrainiečių tautos palaikymo pilietinė akcija.

Plačiau...

 

Vilniaus Tuskulėnų vidurinės mokyklos mokytojai ir mokiniai dalyvavo kuriant mokomąjį filmą „Kartų polilogas: Kaip ugdyti šiuolaikines kartas?“.
Internetinėje erdvėje pastarasis jau tapo vienu populiariausiu MOKYTOJO TV mokomuoju filmu. Filme ieškoma sprendimų, kaip mokykloje bendrauti skirtingų kartų atstovams, kokiais būdais kartos gali siekti vieno tikslo. Filmo kūrėjai linki atpažinti savąją kartą!
Nuoroda į filmą:
https://www.youtube.com/watch?v=qzMFgy9LlJQ

 

Vasario 19 d. mokykloje svečiavosi būsimieji pirmokiukai: vaikučiai iš darželių „Rūta“ bei „Smalsučiai“.

Plačiau...

 

Vasario 16-osios minėjimas
Pradinių klasių mokiniai dalyvavo pilietiškumą ir tautišką ugdančiame projekte „Trispalvė mano klasėje“.
Vasario 16-ąją pradinukai pasitiko pasipuošę savo klasių duris pačių gamintomis trispalvėmis. Vėliavas vaikai kūrė iš trispalvių žiedų, drugelių, plaštakų, paukščių arba lapų.

Daugiau vėliavų...

1b, 2a, 2b, 2c, 2d, 3a, 3c, 4a ir 4b klasių mokiniai kartu su jų mokytojomis sukūrė Gedimino pilį ir įspūdingą trispalvę!
Tikimės, kad sukurtas bendras darbas džiugins ne tik mus, bet ir mokyklos svečius!



5-8 klasių mokiniai susitiko su Vilniaus niesto savivaldybės tarybos atstovu, giedojo Lietuvos himną.

7a, 7c, 7d, 8b ir 9b klasių mokiniai (klasių auklėtojos Sofija Šiaulytė, Regina Nemanienė, Renata Pileckaja, Aušra Klimkienė ir Liubovė Valinčienė) kino teatre „Pasaka“ stebėjo projekto „Mokausi iš kino“ filmą „Ekskursantė“.
Tai režisieriaus Audriaus Juzėno 2013 m. sukurta istorinė drama. Filmas sukurtas pagal tikrą vienuolikmetės mergaitės iš Lietuvos istoriją. Pabėgusi iš tremtiniais perpildyto krovininio traukinio, vežusio ją ir jos šeimą į Sibirą, ji įveikė 6000 km ilgą ir pilną pavojų bei nuotykių kelią namo į Lietuvą. Keliaudama ji sutiko įvairių žmonių. Vieni jai padėjo, rizikuodami gyvybe, kiti liko abejingi, dar kiti trukdė mergaitės kelionei į Lietuvą.
Šis filmas mokinius sutelkė susimąstyti apie Lietuvos istorinę praeitį, sovietinio laikmečio realijas, trėmimus į Sibirą, kovą už būvį, kelionę namo.

9-12 kl. mokiniai dalyvavo protmūšyje „Vasario 16-oji“.

 

Vasario 13 d. 12-ų klasių moksleiviai susitiko su Vilniaus Gedimino technikos universiteto Stojančiųjų priėmimo ir informavimo centro specialiste Viktorija Čeikute.
Ji supažindino abiturientus su pasikeitimais bendrojo priėmimo į aukštąsias mokyklas sąlygose, mokė naudotis konkursinio balo skaičiuokle, atkreipė dėmesį į svarbiausius momentus, pildant priėmimo dokumentus, apžvelgė naujas studijų programas VGTU.
Susitikimo pabaigoje Viktorija atsakė į moksleivių klausimus.

 

Vasario 12 d. mokykloje vyko būsimų pirmokų tėvų susirinkimas.

 

Vasario 6 d. Vilniaus Tuskulėnų vidurinėje mokykloje vyko Vilniaus miesto pradinių klasių mokinių meninio skaitymo konkurso „Su knyga - per pasaulį“ baigiamasis etapas.

Plačiau...

 

Sausio 27 d. 5a, 5b, 5c ir 6b mokiniai (matematikos mokytojos Vitalija Sakalauskienė, Rita Valatkaitė, Jadvyga Jachimovič ir Rima Všesniauskienė) apsilankė VU bibliotekos Mokslinės komunikacijos ir informacijos centre Goethe instituto organizuojamoje matematikos interaktyvioje parodoje „Matematika gyvai“.

Plačiau...

 

Sausio 22 d. vyko 10-ų kl. mokinių tėvų susirinkimas.

 

Sausio 18 d. 5b ir 5c klasių mokiniai (klasių auklėtojos Rita Valatkaitė ir Jadvyga Jachimovič) lankėsi Lietuvos Respublikos Prezidentūroje.
Mokiniai susipažino su Prezidentūros istorija, prezidento ir kitų valstybės institucijų veikla.



 

Sausio 15 d. vyko 12-ų kl. mokinių tėvų susirinkimas.

 

Gruodžio 16 d. vyko tradicinė mokyklos teatro studijos „Tuskulėnų vaikų teatras“ Kalėdų šventė, kurios metu jaunieji aktoriai parodijavo žinomas scenos žvaigždes.

Plačiau...

 

Gruodžio 6 d. dešimtokai (klasių auklėtojai Regimantas Jasiūnas, Kristina Dalalienė ir Diana Builienė) vyko į pažintinę-edukacinę kelionę į Pakruojį.

 

Gruodžio 5 d. vyko 5-9 klasių mokinių tėvų ATVIRŲ DURŲ DIENA.

 

Gruodžio 4 d. mokytojai mokėsi pinti Advento simbolį - vainiką.

Plačiau...

 

Gruodžio 3 d. 8b klasės mokiniai (klasės auklėtoja Aušra Klimkienė) lankėsi taikomosios dailės muziejuje ir apžiūrėjo parodą „Du mados šimtmečiai“ iš Aleksandro Vasiljevo kolekcijos.
Mokiniai dalyvavo edukacinėje programoje Art deco: džiazuojanti mada. Užsiėmimo metu buvo kalbama apie art deco - įdomų, žavų, masinantį stilių, susiformavusį apie 1920 m., atitikusį karą išgyvenusių žmonių nuotaikas, ypač visuomeniškai subrendusių moterų poreikius.
Praktinė užsiėmimo dalis: moksleiviai darė iš popieriaus art deco stiliaus modelius ir ant specialiai sukonstruoto podiumo demonstravo pačių sukurtą drabužių kolekciją.


 

Gruodžio 2 d. 11a klasės mokiniai (klasės auklėtoja Audronė Giedraitienė) lankėsi VGTU chemijos laboratorijoje.

Plačiau...

 

Lapkričio 29 d. vyko protų mūšis „AIDS: GERIAU ŽINOTI“.
Minint Pasaulinę AIDS dieną (gruodžio 1 d.), mokykloje surengtas protų mūšis „AIDS: geriau žinoti“.
10-11 klasių mokiniai ir mokytojai išbandė savo jėgas protmūšyje.

Plačiau...

 

Lapkričio 28 d. devintokai lankėsi VGTU.
Mokiniai klausė paskaitų, lankėsi laboratorijose.

 

Lapkričio 28 d. mokyklos aktų salėje vyko visuotinis pirmųjų klasių mokinių tėvų susirinkimas.
Susirinkimo metu buvo aptarta pirmokėlių adaptacija mokykloje ir Vaiko gerovės komisijos teikiama pagalba mokiniams ir jų tėvams, atsakyta į tėvams rūpimus klausimus. Vėliau vyko susirinkimai klasėse su klasių mokytojomis.

 

Lapkričio 26 d. devintokai (klasių auklėtojai Gražvydas Kaškelis, Lubovė Valinčienė ir Regina Maigienė) vyko į Pakruojo dvarą, kur dalyvavo edukacinėje pamokoje „Dvariškas gyvenimas - Špyga taukuota“.

Plačiau...

 

Lapkričio mėn. mokykloje vyko respublikinė pradinių klasių mokinių dailės ir technologijų darbų paroda-konkursas „Ištiesk žiemužei ranką“.
Visi darbai dar visą gruodžio mėnesį puošė mūsų mokyklą ir džiugino jos lankytojus.
Parodą organizavo mokyklos direktoriaus pavaduota Daiva Pilukienė, pradinių klasių mokytojos Jūratė Dirginčienė ir Vida Baublytė.

Parodos-konkurso nugalėtojai

Plačiau apie konkursą...

 

Lapkričio mėnesį vyko žalingų įpročių prevencijos paskaitos 6-7 klasių mokiniams.
Užsiėmimus vedė Vilniaus miesto sveikatos biuro lektorė Rita Rukštelytė. Paskaitų metu mokiniai kartu su lektore aptarė gyvensenos, nevartojant tabako, alkoholio ir kitų psichotropinių medžiagų, principus.
Susitikimus organizavo mokyklos socialinė pedagogė Edita Budrytė ir sveikatos priežiūros specialistė Dalia Paužaitė.


 

Lapkričio 22 d. vyko 9-10 klasių konstitucijos viktorina.
Viktoriną laimėjo 10b klasė.
Renginį organizavo istorijos mokytojai Regimantas Jasiūnas, Gražvydas Kaškelis ir Andrius Žilėnas.

Plačiau...

 

Lapkričio 21 d. mokykloje pristatyta Vilniaus Gedimino technikos universiteto (VGTU) Aplinkos apsaugos katedros mobilioji mokslinė laboratorija.
9-12 klasių moksleiviai atliko oro užterštumo, triukšmo lygio ir mobiliųjų telefonų elektromagnetinio lauko tyrimus.

Plačiau...

 

Lapkričio 16-17 d. mokytojai lankėsi Baltarusijoje.

 

Lapkričio 15 d. vyko 5-okų krištynos.

Plačiau...

 

Lapkričio 15 d. mokykloje paminėta tarptautinė tolerancijos diena.
Plačiau...

 

Lapkričio 14 d. vienuoliktokai (klasių auklėtojai Audronė Giedraitienė, Jadvyga Potapkina ir Andrius Žilėnas) vyko į edukacinę-pažintinę kelionę po Žuvinto rezervatą.
Plačiau...

 

Lapkričio 14 d. 7a klasės mokiniai (klasės auklėtoja Sofija Šiaulytė) paminėjos Nacionalinę karjeros savaitę apsilankydami Generalinėje prokuratūroje ir susipažindami su prokuroro darbo ypatumais.

Plačiau...

 

Lapkričio 13 d. dvyliktokai (klasių auklėtojos Natalija Stradalova, Vitalija Sakalauskienė ir Loreta Keršytė) lankėsi Paberžėje ir Panevėžyje.
Plačiau...

 

Lapkričio 12 d. 7a klasės mokiniai (klasės auklėtoja Sofija Šiaulytė) Nacionalinės karjeros savaitės metu susipažino su vadybininko profesija.
Apie savo darbą pasakojo p. T. Šidlauskas.

 

Lapkričio 9 d. 7a ir 7c klasių mokiniai (klasių auklėtojos Sofija Šiaulytė ir Regina Nemanienė bei geografijos mokytoja Eglutė Ptakauskienė) lankėsi Lietuvos Respublikos Prezidento rūmuose.

 

Lapkričio 6 d. 11a ir 11b klasių mokiniai (klasių auklėtojos Audronė Giedraitienė ir Jadvyga Potapkina) lankėsi valdovų rūmuose.

 

Spalio-lapkričio mėn. visi pradinukai įsitraukė į skaitymo skatinimo projektą.
Projekto 1 dalis - nuotraukų paroda „Kur ir kaip aš skaitau knygas“.
Prie parodos prisijungė ir 7a klasės mokiniai su lietuvių kalbos mokytoja Sofija Šiaulyte.
Plačiau apie nuotraukų parodą...

II dalis - Kaziui Binkiui - 120 metų.
Mokiniai skaitė vieną žymiausių šio puikaus rašytojų kūrinių vaikams - „Kiškių sukilimas“. Visiems labai patiko iliustruoti knygą pačių sukurtais kiškiais, kurie „užpildė“ mokyklos koridorių!
Plačiau apie kiškių parodą...

 

Spalio 25 d. 7a, 7c ir 7d klasių mokiniai (klasių auklėtojos Sofija Šiaulytė, Regina Nemanienė ir Renata Pileckaja) lankėsi Molėtų etnokosmologijos muziejuje ir pramogavo Žalvario parke.

Plačiau...

 

Spalio 24 d. mokyklos sporto salėje vyko 1b klasės (mokyt. Ina Klimaitienė) ir 1c klasės (mokyt. Rasa Nedzveckienė) bendruomenių sporto šventė „Olimpinė Diena“.


Plačiau...

 

Spalio 24 d. 9b klasės mokyniai (klasės auklėtoja Liubovė Valinčienė) lankėsi planetariume.
Mokiniai susipažino su saulės sistema, grožėjosi žvaigždėtu dangumi.

 

Spalio 19 d. 7a klasės mokiniai (klasės auklėtoja Sofija Šiaulytė) lankėsi Vilniaus TV bokšte.


 

Spalio 18 d. vyko 11-okų krikštynos.

Plačiau...

 

Spalio 18 d. 8b, 8c ir 8d klasių mokiniai (klasių auklėtojos Aušra Klimkienė, Gražina Bagdonavičiūtė ir Rima Vitkauskienė) lankėsi Lietuvos etnokosmologijos muziejuje, Žalvario parke Molėtų rajone ir Europos geografiniame centre.

Plačiau...

 

Spalio 17 d. vyko netradicinė integruota geografijos-rusų kalbos pamoka 9c ir 9b klasių mokiniams Pavilnių regioniniame parke (geografijos mokyt. Aušra Klimkienė ir rusų kalbos mokyt. Liubovė Valinčienė).

Plačiau...

 

Spalio 13 d. 7c klasės mokiniams vyko edukacinė pažintinė pamoka „Pučkorių atodanga ir Pavilnio regioninis parkas“ (klasės auklėtoja Regina Nemanienė ir geografijos mokytoja Eglutė Ptakauskienė).

 

Spalio 4 d. mokykloje buvo smagiai švenčiama Mokytojų diena.
Plačiau...

 

Spalio 4 d. penktokai (klasių auklėtojos Giedrė Rutkauskaitė, Rita Valatkaitė, Jadvyga Jachimovič) lankėsi Kelmės krašto muziejuje, kuris įsikūręs Kelmės dvaro rūmuose.

Plačiau...

 

Spalio 3 d. 7a klasės mokiniai (klasės auklėtoja Sofija Šiaulytė ir geografijos mokytoja Eglutė Ptakauskienė) keliavo po Pūčkorių atodangą ir Belmonto apylinkes, domėjosi ir grožėjosi ypatingu vietovės gamtovaizdžiu.

Plačiau...

 

Rugsėjo paskutinę savaitę pradinių klasių mokiniai „audė“ rudeninius kilimus iš rudens gėrybių ir jais papuošė mokyklą.
Plačiau...

 

Rugsėjo 28 d. 7d klasės mokiniai (klasės auklėtoja Renata Pileckaja) lankėsi LR Prezidentūroje.

 

Rugsėjo 27 d. 11a klasės mokiniai (klasės auklėtoja Audronė Giedraitienė) aplankė Lietuvos edukologijos universiteto Gamtos, matematikos ir technologijų fakultete vykusią švietėjišką kambarinių gėlių parodą „Augalų labirintai“.
Plačiau...

 

Rugsėjo 27 d. 7d klasės mokiniai (klasės a

Previous page: Menų diena
Next page: VDA mentorystė