2020-2021 m.m.


2020–2021 m.m. renginiai

Lapkričio–gruodžio mėnesiais Tuskulėnų gimnazijoje buvo vykdomas projektas „Sportuojantis mokytojas - sveika mokykla“.
Projekto tikslas – puoselėti mokytojų sveikatingumą, sveiką gyvenseną ir fizinį aktyvumą, stiprinant mokytojų fizinę ir dvasinę sveikatą, atsparumą neigiamiems gyvenimo reiškiniams. Gimnazijos fizinio ugdymo mokytojai pasiūlė pratimų kompleksus viso kūno raumenyno lavinimui. Kompleksų vaizdo įrašai įkelti į mokymo platformą MICROSOFT TEAMS mokytojų komandai.
Fizinio ugdymo mokytojai akcentavo, kad sportuojantis mokytojas gyvena kokybiškiau, yra sveikesnis, darbingesnis, gražesnis ir geresnės nuotaikos. O svarbiausia, kad laimingi mokytojai ugdo laimingus moksleivius.
Projekto organizatoriai: fizinio ugdymo mokytojai Rūta Rimavičienė, Rita Sekonienė ir Vidas Grigas.

Plačiau...

 

Sausio 29 d. vyko DRAUGIŠKOS PRADINIŲ KLASIŲ MOKINIŲ NUOTOLINĖS ŠOKIŲ VARŽYBOS „VILEIŠIO TAURĖ-2021“, kurias organizavo mūsų mokyklos šokio mokytoja metodininkė Diana Paunksnytė, Vilniaus Vileišio progimnazija ir Vilniaus šokių asociacija. Varžybose dalyvavo pradinių klasių mokiniai (virš 120 dalyvių), kurie nuotoliniu būdu – zoom platformoje parodė, kad šokti namų salygomis yra taip pat smagu ir naudinga.

 

Sausio 13-oji – Laisvės gynėjų diena
Praėjus 30 metų Tuskulėnų gimnazijos bendruomenė aktyviai minėjo šią dieną. Pirmos pamokos metu mokyklos bendruomenė prisijungė prie akcijos „Atmintis gyva, nes liudija“. 8 val. languose dešimčiai minučių uždegtos vienybės ir atminimo žvakutės.
Pamokų metu vyko įvairios veiklos: diskutuojama apie 1991 m. sausio įvykius, piešiami piešiniai, kuriami įvairūs kūriniai, dainuojamos laisvės dainos, žiūrimi dokumentiniai ar Vilniaus Tuskulėnų gimnazijos mokinių sukurti filmai apie didvyrius. 10a klasės mokiniams įvykių liudininkas Ovidijus Jurkša pasakojo savo išgyvenimus. Aštuntokai susipažino su Sausio 13-osios didvyriais kaip asmenybėmis, ryškesniais jų biografijos faktais.
Dėkojame, jog esame laisvi.

Plačiau...

 

Projektas „Advento vainikas“
Kasmet likus kiek mažiau negu mėnesiui iki Kalėdų prasideda Adventas - ramybės ir susikaupimo laikotarpis. Krikščionybėje tai laikas, kuomet tikintieji laukia Jėzaus gimimo ir tam ruošiasi.Advento laikotarpis skirtas pabendrauti su artimaisiais, su visais susitaikyti, susikaupti, skleisti ramybę ir gerumą. Tuskulėnų gimnazijos mokiniai įprasmino šį laiką gamindami savo šeimose Advento vainikus.
Projektą organizavo dorinio ugdymo mokytoja Loreta Keršytė.

Plačiau...

 

Lapkričio 9–13 d. gimnazijos bibliotekoje vyko Šiaurės šalių literatūros savaitės renginiai.

Plačiau...

 

Pradinių klasių mokiniai surengė tradicinę rudens darbelių parodą. Šių metų parodos tema „Rudens lapų šėlsmas“.


Plačiau...

 

PROJEKTAS „SAVAITĖ SU PARAŠIUTU“
Lapkričio 3–9 dienomis
Tuskulėnų gimnazijos sporto salėje šėlo „parašiutininkai“. Pradinių klasių mokiniai turėjo galimybę išbandyti naują fizinio ugdymo priemonę - parašiutą. Mokiniai darė įvairias figūras, žaidė judriuosius žaidimus. Parašiutas papildė mokinių judėjimo patirtį nauju turiniu - pačiais įvairiausiais judesiais ir jų deriniais. Nauja patirtis žadino teigiamas emocijas, ugdė elgesio kultūrą, formavo gražius tarpusavio santykius.
Projektą organizavo ir vykdė Tuskulėnų gimnazijos fizinio ugdymo mokytoja Rūta Rimavičienė.




 

Rugsėjo 26 d. gimnazijos septintų klasių mokiniai paminėjo Europos kalbų dieną, dalyvaudami viktorinoje „Kalbos atveria duris į pasaulį“.
Septintokų komandos atstovavo kalboms, kurių mokosi mūsų gimnazijos mokiniai: lietuvių, anglų, rusų, vokiečių ir prancūzų. Dalyviai atsakinėjo į klausimus apie Europos kalbas, deklamavo, dainavo ir piešė, o renginio pabaigoje pasikeitė dovanėlėmis, kurios buvo susijusios su jų atstovaujama kalba ir šalimi.
Visi džiaugėsi galimybe praplėsti žinias apie Europos kalbas ir pabendrauti.



 

Rugsėjo 25 dieną Tuskulėnų gimnazijos moksleiviai prisidėjo prie tarptautinio projekto ir dalyvavo renginyje „ESSD 2020“ – European School Sport Day – Sport for self esteem (Europos mokyklų sporto diena – Sportas savigarbai).
Gimnazijos sporto aikštyne po atviru dangumi vyko smagūs žaidimai naudojant parašiutą, penktų ir devintų klasių moksleiviai varžėsi linksmosiose estafetėse („slalomas“, „grandinėlė“, „kliūčių ruožas“, „padangos“, „kamuolys lanke“. Sporto dienos kulminacija tapo virvės traukimo varžybos.
Sporto šventę organizavo gimnazijos fizinio ugdymo mokytojai.




 

Rugsėjo 22 d. gimnazijos mokiniai dalyvavo Rudens lygiadienio šventėje, dėliodami ornamentus iš žvakių Neries pakrantėje ir šventei prasidėjus juos uždegė. Šių metų šventės plakatas ir ornamento dalis, skirta mūsų gimnazijai byloja apie verpsčių simboliką ir jomis tekantį laiką.


Previous page: Renginių planas
Next page: 2019-2020 m.m.