2018-2019 m.m.


2018-2019 m.m. renginiai

Birželio 10-14 d. Tuskulėnų gimnazijoje veikė pradinukų vasaros stovykla „Spalvų vasara“.
Pagrindinis šios stovyklos tikslas - organizuoti kūrybingą ir prasmingą poilsį, mokyti vaikus užmegzti draugiškus santykius, sukurti nuoširdžią, betarpišką atmosferą, ugdyti mokinių aktyvumą.


Plačiau...

 

Birželio 4 d. 9a, 9b ir 10a klasių mokiniai (klasių vadovės Loreta Keršytė, Rita Frančiakienė ir Giedrė Rutkauskaitė) vyko į Vilniaus statybininkų rengimo centrą.
Mokiniai susipažino su šioje profesinėje mokykloje vykdomomis profesinio mokymo programomis, priėmimo ir mokymosi sąlygomis. Draugiški statybininkų rengimo centro mokytojai aprodė modernias mokymo dirbtuves ir leido išbandyti įvairias veiklas: klijuoti plyteles, atsukti santechninius varžtus, pjaustyti įvairų gipso kartoną, žvilgterti su specialia kamera į vamzdžio vidų ir kitas.
Veiklinimo vizitą organizavo ugdymo karjerai koordinatorė Loreta Juravičienė.

Plačiau...

 

Birželio 1-4 dienomis grupė gimnazijos mokinių dalyvavo kelionėje „Varšuva. Heidės parkas. Berlynas“. Mokiniai susipažino su Varšuvos senamiesčiu, smagiai praleido laiką Heidės pramogų parke ir apžiūrėjo Vokietijos sostinės Berlyno lankytinas vietas.

Plačiau...

 

Gegužės mėnesį gimnaziją džiugino Vilniaus miesto mokyklų origamio darbų paroda „Gražiausias žiedas - Mamai“.
Parodos organizatorės pradinių klasių mokytojos Nijolė Sakalauskienė ir Rūta Gerasionienė.

Plačiau...

 

Gegužės 30 d. 6a, 9a, 10a, 10c klasių mokiniai (mokytojos Rita Frančiakienė, Jadvyga Jachimovič ir Giedrė Rutkauskaitė) lankėsi Lenkijoje.
Ekskursijos dalyviai aplankė kurortinį Augustavo miestelį, dar vadinamą „Lenkiškąją Veneciją", įsikūrusį tarp ežerų ir miškų. Miestelio grožiu mėgavosi plaukdami jo kanalais ir ežerais. Mokiniai taip pat aplankė buvusią Hitlerio slėptuvę Rytų Prūsijoje - „Vilko guolį", susipažino su bunkerių sistema, nepavykusio pasikėsinimo į Hitlerį istorija.

Plačiau...

 

Gegužės 16 d. vyko 6a, 6b ir 10-tų kl. protmūšis, skirtas Europos dienai ir Lietuvos narystės ES 15-oms metinėms. Tai buvo integruoto dailės - istorijos projekto „UNESCO paveldas ES šalyse" vienas iš renginių.

Plačiau...

 

Gegužės 9 d. Europos dienos proga gimnazijoje atidaryta 6-tų ir 10-tų kl. integruoto dailės ir istorijos projekto paroda „UNESCO paveldas - Europos Sąjungos šalyse“. Projektas skirtas Lietuvos narystės ES 15 metų progai paminėti.

Plačiau...

 

Gegužės 3 d. gimnazijoje vyko XIV teatrinių improvizacijų šventė „Melpomenė kviečia - 2019“.
Trijų valandų trukmės šventę kasmet organizuoja teatro mokytoja Rasa Ercmonienė-Varnė kartu su teatrą pasirinkusiais gimnazistais. Šiais metais čia susirinko komandos iš Vilniaus Gabijos, Žvėryno, Užupio, Simono Daukanto, Tuskulėnų ir Klaipėdos Vydūno gimnazijų, Vilniaus technologijų mokymo centro ir Žirmūnų vaikų ir jaunimo klubo.

Plačiau...

 

Balandžio 28 d. - gegužės 3 d. vyko Erasmus+ projekto LITTLE ACTIONS FOR ACTIVE CITIZENSHIP partnerių susitikimas Veronoje, Italijoje.
Projekto dalyviai lankėsi mokykloje, pristatė žymiausius savo šalies menininkus. Mūsų gimnazijos mokiniai pristatė M. K. Čiurlionį. Mokyklos patalpose vyko parodos „Draugystė ir tolerancija" ir „Smurtas prieš kitą lytį".
Projekto dalyviai mokėsi Veronos liaudies šokio, žaidė Kahoot žaidimą kultūros tema, dalyvavo badmintono turnyre, turėjo orientacines varžybas po Veroną. Taip pat projekto dalyviai dalyvavo dailės pamokoje, kurioje mokėsi nusakyti paveikslo turinį, kūrė e. kultūros knygos versiją.

Plačiau...

 

Balandžio 8-12 d. dienomis gimnazijoje vyko Erasmus+ projekto LET‘S STOP CONSUMPTION FRENZY mokymo ir mokymosi veiklos.
Gimnazijoje visą savaitę viešėjo itin gausus būrys svečių - projekto įgyvendintojų - iš Ispanijos, Turkijos, Rumunijos ir Graikijos mokyklų. Susitikimo metu įgyvendinta daug projekto veiklų, siekiant skatinti atsakingą vartojimą.

Plačiau...

 

Balandžio 8-12 dienomis gimnazijoje vyko Užsienio kalbų savaitė.
Mokiniai ruošė projektus, dalyvavo viktorinose, diskutavo jiems aktualiomis temomis, dainavo ir žaidė anglų, rusų, vokiečių ir prancūzų kalbomis. Mokyklą puošė stendai „Kas būdinga Anglijai, Rusijai, Vokietijai, Prancūzijai?“ ir „Kalbų medis“.
Plačiau...

 

Balandžio 1-5 dienomis gimnazijoje vyko Lietuvių kalbos savaitė.
Savaitės metu vyko tradiciniu tapęs 5-8 klasių Dailyraščio konkursas, netradicinės pamokos, skirtos J. Tumo-Vaižganto jubiliejui, mokiniai atliko gražių kūrybinių darbų, surengtos jų parodėlės.
Plačiau...

 

Balandžio 1 d. vyko sporto šventė tarp 11-12 klasių mokinių.
Nugalėjo 11-okų rinktinė.

 

Kovo 27 dieną, Tarptautinę teatro dieną, Tuskulėnų gimnazijos pradinukai minėjo tradiciniu „Menų dienos" koncertu.
Pradinukai deklamavo eilėraščius, šoko ir skyrė gražiausias dainas atėjusiems žiūrovams. Buvo labai nuoširdu ir gražu!

Plačiau...

 

Kovo 20 d. saulei nusileidus Tuskulėnų gimnazijos mokiniai, pasirinkę teatrą bei dalyvaujantys teatro studijos veikloje, prisidėjo prie Vilniaus mieste organizuojamos Pavasario Lygiadienio šventės „Šviesos sėja" Šventaragio slėnyje, netoli karaliaus Mindaugo paminklo.
Teatro mokytoja Rasa Ercmonienė-Varnė su mokiniais gavo apie 400 įvairių žvakių bei ornamento schemą ir turėjo per dvi valandas sudėlioti vejoje kosminį šviesos simbolį. Pasitelkę matematikos žinias (reikėjo skaičiuoti, brėžti, matuoti, dėlioti lygiais atstumais žvakes) sudėjo paskirtą žeklą ir 20 val. po dūdmaišio melodijos sutartinai ėmė degti žvakes. Kadangi buvo vėjuota, sulaukėme nemažai pagalbos iš užsienio turistų, norėjusių pasijusti šios neįprastos akiai - vilnijančios švieselių jūra - šventės.

Plačiau...


Kovo 15 d. gimnazijos pradinukai dalyvavo į gimnaziją atvykusių liaudies instrumentų studijos inscenizuotoje edukacinėje pamokoje - koncerte „Pasidirbau sau dūdelę". Mokiniai buvo supažindinti su liaudies instrumentais, kartu dainavo, šoko, vaidino bei patys išbandė instrumentų skambesį jais grojant. Buvo labai smagu!

 

Kovo 5 d. gimnazijoje pradinių klasių mokiniai šventė Užgavėnes (organizavo pradinių klasių mokytojos Grėtė Vaišnorienė, Lina Voverienė, Greta Višumirskaitė, Karolina Patapovaitė, Sabina Žekytė). Senovėje žmonės galvojo, jog žiemą reikia varyti iš mūsų krašto, kitaip ji neišeis. Tad Užgavėnės ir buvo žiemos išvarymo šventė.
Mokytojai kartu su mokiniais persirengę įvairiais personažais šokdami, vaidindami, dainuodami, stebėdami kanapinio ir lašininio kovą, degindami Morę bandė išvaryti žiemą iš kiemo, vaišinosi Užgavėnių blyneliais.
Bibliotekoje 6a, 6b, 3a, 4b, 4c klasių mokiniai surengė kūybinių darbų parodą „Užgavėnių kaukės“.


Plačiau...

 

Vasario 1 - kovo 15 dienomis gimnazijoje vyko tarptautinė pradinių klasių mokinių darbų paroda - konkursas „Lietuva iš arti ir iš toli“.
Džiaugiamės, kad mus pasiekė vaikučių darbai iš Baltarusijos Pelesos vidurinės mokyklos lietuvių mokomąja kalba, Ispanijos Alikantės Europos Sąjungos mokyklos, Ispanijos Alikantės „Draugystes“ mokyklos, Latvijos Rygos vidurinės mokyklos. Lietuvos mokyklų darbai atkeliavo iš įvairiausių miestų ir miestelių: Vilniaus, Kėdainių, Kauno, Šilutės, Pakruojo, Ukmergės, Radviliškio, Panevėžio, Šilalės... Džiaugiamės visais konkursantų darbais ir didžiuojamės, kad Lietuva turi tiek daug kūrybiškų vaikučių.

Plačiau...

 

Minint 29-ąsias Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo metines, gimnazijoje vyko „Protų kovos“.
Tradicija tapusiame protmūšyje dalyvavusiems 8-12 klasių mokiniams prireikė aštrių protų ir geležinių nervų, kad įveiktų sunkius ir intelektualius protmūšio klausimus. Visų dalyvių pasirodymai buvo įspūdingi ir verti gausybės aplodismentų, ir nors kova buvo įtempta, tačiau „Protų kovų“ laimėtojų titulą iškovojo 12a klasė.

Plačiau...

 

Kovo 5 d. gimnazijoje vyko sporto šventė. 7-okai ir 8-okai varžėsi dėl sportiškiausios klasės vardo.
Nugalėjo 7d ir 8a klasės.


 

Kovo 5 d. gimnazijoje pradinių klasių mokiniai šventė Užgavėnes (organizavo pradinių klasių mokytojos Grėtė Vaišnorienė, Lina Voverienė, Greta Višumirskaitė, Karolina Patapovaitė, Sabina Žekytė).
Senovėje žmonės galvojo, jog žiemą reikia varyti iš mūsų krašto, kitaip ji neišeis. Tad Užgavėnės ir buvo žiemos išvarymo šventė.
Mokytojai kartu su mokiniais persirengę įvairiais personažais šokdami, vaidindami, dainuodami, stebėdami kanapinio ir lašininio kovą, degindami Morę bandė išvaryti žiemą iš kiemo, vaišinosi Užgavėnių blyneliais.
Bibliotekoje 6a, 6b, 3a, 4b, 4c klasių mokiniai surengė kūybinių darbų parodą „Užgavėnių kaukės“.


Plačiau...

 

Vasario 28 d. pradinių klasių mokiniai ir jų mokytojos organizavo tradicinę gimnazijos Kaziuko mugę. Pradinukai gamino įvairiausius skanėstus bei rankdarbius, jais prekiavo ir, žinoma, įsigijo gaminių iš kitų prekeivių, grožėjosi kitų draugų pagamintais darbeliais bei smagiai leido laiką.

Plačiau...

 

VšĮ SOTAS vasario 28 d.  pakvietė tėvus ir mokytojus į paskaitą „Kodėl nesusikalbame su vaikais?“, kurią vedė psichologas Andrius Atas. Paskaitos metu buvo aptartos pagrindinės priežastys, kodėl vaikas prieštarauja tėvams, kaip tėvai gali siekti sklandaus bendradarbiavimo su vaiku.


Vasario 27 d. gimnazijoje vyko Vilniaus miesto pradinių klasių mokinių meninio skaitymo konkursas „Žodžiai iš vaiko širdies“ III etapas.
Į renginį susirinko 28 dalyviai iš įvairių miesto mokyklų. Skaitovus, jų mokytojus ir svečius sveikino gimnazijos direktorė Daiva Pilukienė, jaunučių choras (mokytoja Laura Žaliumaitė) bei TG Kids ir TG Junior šokių kolektyvai (mokytoja Diana Paunksnytė). Renginį vedė Jorigis Jasiūnas. Mažuosius Vilniaus miesto skaitovus vertino Nacionalinio Kauno dramos teatro aktorė Agnieška Ravdo, Vilniaus „Šviesos“ pradinės mokyklos pradinių klasių mokytoja ekspertė Alma Balnienė ir Vilniaus Tuskulėnų gimnazijos direktorės pavaduotoja ugdymui Jūratė Dirginčienė.

Plačiau...


Vasario 27 d. vyko būsimų pirmokų tėvų susirinkimas.


Vasario 19 dieną gimnazijos duris pravėrė visas būrys priešmokyklinių grupių ugdytinių. Gimnazijoje svečiavosi Vilniaus miesto lopšelių-darželių „Ramunėlė“, „Smalsučiai“ ir „Rūta“ ugdytiniai bei priešmokyklinių grupių auklėtojos.
Būsimieji pirmokai susipažino su gimnazija, mokytojomis, dalyvavo gimnazijos ketvirtųjų klasių mokytojų (V. Mankevičienės, G. Višumirskaitės, V. Baublytės ir E. Lozoraitytės) organizuotose veiklose.

 

Vasario 16-oji gimnazijoje paminėta Lietuvos valstybės atkūrimo dienai skirtais renginiais „Širdys dainuoja Lietuvai“.
Gimnazijos mokiniai šią svarbią dieną su meile ir džiaugsmu giedojo tautišką giesmę, pasipuošę gražiausiomis lietuviui spalvomis - GELTONA, ŽALIA, RAUDONA. Skambėjo dainos, eilėraščių posmai skirti Lietuvai, nes - tai Tėvynė, tai gimtoji kalba, tai tradicijos ir papročiai, tai mūsų istorija, mūsų praeitis ir ateitis, tai mūsų laisvė. Renginiuose savo šventinėmis nuotaikomis dalijosi gimnazijos direktorė Daiva Pilukienė,geografijos mokytoja Inga Peslekaitė ir istorijos mokytojas Andrius Žilėnas.
Gimnazijos mokiniai ir mokytojai, nešini trispalvėmis kartu su Vilniaus ir Lietuvos mokyklų bendruomenėmis paminėjo Vasario 16-ąją dalyvaudami šventinėje jaunimo eisenoje „Lietuvos valstybės keliu“.
Vasario 16-ajai skirti renginiai įrodė, kokia brangi mums tautos laisvė!


Plačiau...


Vasario 15 d. vyko trečius metus organizuojamas (šokio mokytoja Diana Paunksnytė) respublikinis šokių konkursas „Jump 2019", kuris sukvietė gausų šokėjų būrį varžytis dėl geriausių vardo. Sveikiname visus nugalėtojus ir mūsų gimnazijos šokėjus TG Kids pelniusius „Geriausi POP kategorijoje“ nominaciją ir TG Juniors pelniusiems „Geriausia choreografija“ ir „Geriausi SHOW kategorijoje“ nominacijas.

 

Vasario 14 dieną gimnazijoje įvyko įspūdinga „Oskarų" apdovanojimų ceremonija - abiturientai šventė Šimtadienį.
Šio išskirtinio renginio proga 11-okai visus abiturientus pakvietė į įspūdingą ir nepakartojamą „Oskarų" apdovanojimų ceremoniją, kurioje savo sukurtus filmus pristatė garsiausi pasaulio kūrėjai. Ceremonijos metu buvo renkami daugybės nominacijų, tokių kaip „Metų vairuotojas", „Metų mokslininkas" ir kt. laimėtojai. Abiturientai dalyvavo konkursuose, vykdė užduotis, už kurias gavo smagių prizų. Renginyje taip pat apsilankė ir kerinčius pasirodymus dovanojo legendinės grupės „Queen" ir „MG International", kurių dainų rimtai išjudino ne tik salės žiūrovus, bet ir kaimyninių namų gyventojus. Apdovanojimų ceremoniją vainikavo 12-okų priesaika gimnazijai ir „Oskarų" statulėlių bei didžiulio šimtadienio torto įteikimas, kurį už geriausius filmus gavo 12a ir 12b kurti filmai.

Plačiau...

 

Grupė II gimnazijos klasės mokinių (IT mokytoja Regina Maigienė) dalyvavo projekto „Virtuali, papildyta realybė ir hologramos ugdymui, verslui ir pramogoms" trijų dienų kūrybinėse dirbtuvėse. Tai JAV ambasados Vilniuje finansuotas projektas, kurio metu Vilniaus miesto ir rajono jauni žmonės bando nusistatyti savo santykį su naujausiomis technologijomis. Projekto rengėjai VšĮ Kūrybos ir inovacijų laboratorija.
Mokiniai sužinojo, kur dabar labiausiai naudojamos virtualios ir papildytos realybės ir hologramų technologijos, kokie įrenginiai naudojami, kokia programinė ir techninė įranga reikalinga ir kas prognozuojama 2020 metais.


Plačiau...

 

Sausio 30 d. 5d, 6a, 6b klasių mokiniai (lietuvių kalbos mokytoja Diana Builienė) Vilniaus miesto savivaldybės centrinėje bibliotekoje susitiko su rašytoja Neringa Vaitkute, kurios knyga „Klampynių kronikos“ pateko į Geriausios metų knygos vaikams penketuką. Rašytoja vaikus sudomino pasakojimais apie lietuvių liaudies sakmių mitines būtybes, kurios tapo šios knygos veikėjais, ir paragino būti aktyviais ir sąmoningais skaitytojais.

 

Sausio 29 d. Tuskulėnų gimnazijoje vyko 1–4 klasių mokinių meninio skaitymo konkurso „Žodžiai iš vaiko širdies" I atrankos etapas.
Susirinkusius meninio skaitymo konkurso dalyvius, mokytojus ir svečius pasveikino gimnazijos jaunučių choras (mokytoja Laura Žaliumaitė) bei TG Kids ir TG Junior šokių kolektyvai (mokytoja Diana Paunksnytė).
Konkursą organizavo pradinių klasių mokytojos Gintarė Pranaitienė, Daiva Vaišvilienė, Rima Černiauskinenė ir Vida Baublytė.

Plačiau...

 

Sausio 25 d. vyko gimnazijoje respublikinės penktų klasių mokinių gatvės šokių varžybos „Street Dance Rhythm-2019", kurias organizavo Vilniaus Tuskulėnų gimnazija, Vilniaus šokio asociacija ir Petro Vileišio progimnazija. Varžybose pasirodė Telšių „Kranto" progimnazijos, Antano Vienuolio progimnazijos, Vilniaus Sofijos Kovalevskajos progimnazijos, Vilniaus „Ryto" progimnazijos, Vilnaius Petro Vileišio progimnazijos šokėjai ir Vilniaus Tuskulėnų gimnazijos 5c ir 5d klasių mokiniai.
Visi dalyviai buvo apdovanoti I ir II vietų medaliais, o geriausieji - taurėmis.
Šokio mokytoja Diana Paunksnytė.

 

Sausio 24 d. gimnazijoje vyko 5-8 klasių Meninio skaitymo konkursas.

 

Sausio 18 d. 2–4 klasių mokiniai dalyvavo respublikinėse–mokyklinėse pramoginių šokių varžybose „Vileišio taurė–2019".
Pradinių klasių mokiniai iškovojo septynias III vietas, trylika II vietų ir devynias I vietas.
Šokio mokytoja Diana Paunksnytė.

 

Sausio 13-18 d. dienomis gimnazijos mokinių grupė ir mokytojai (anglų kalbos mokytoja Aušrelė Pranculienė ir istorijos mokytojas Regimantas Jasiūnas) dalyvavo Erasmus+ projekto LITTLE ACTIONS FOR ACTIVE CITIZENSHIP mokymo ir mokymosi veiklose Manavgato mieste, Turkijoje. Tai jau antrasis projekto dalyvių - lietuvių, vengrų, italų, ispanų ir turkų - susitikimas po pažinties Vengrijoje.Susitikimo tikslas - aptarti projekto veiklų įgyvendinimo planą, įgyti žinių ugdant(is) atsakingo vartotojo požiūrį į maistą, valgymo kultūrą, žalingus įpročius, pasidalinti gerąja patirtimi ugdant sveiką ir neturinčią žalingų įpročių kartą. Pagrindinis dėmesys buvo skiriamas saugaus ir sveiko Europos piliečio ugdymui ir ugdymuisi.

Plačiau...

 

„Atmintis gyva, nes liudiija“
Laisvės gynėjų diena - tai ne eilinė diena Lietuvos istorijoje. Tai yra mūsų tautos vienybės, laisvės troškimo, patriotiškumo simbolis. Šią dieną visa Lietuva įrodė, kad tautos vienybė yra nesustabdoma jėga, kurios negali nugalėti niekas.
Minėdami 28-ąsias Sausio 13-osios metines, gimnazijos mokiniai prisijungė prie Tarptautinės komisijos nacių ir sovietinio okupacinių režimų nusikaltimams Lietuvoje įvertinti iniciatyvos ir dalyvavo akcijoje „Atmintis gyva, nes liudija". Gimnazijos koridoriuose mokiniai užžiebė šimtus žiburėlių, kurie simbolizavo laisvę, vienybę, patriotiškumą ir didžiulę pagarbą žmonės, kurie šią naktį kovojo dėl nepriklausomos Lietuvos.
Vėliau gimnazijos mokiniai prisidėjo ir prie akcijos „Neužmirštuolių pieva", kurios metu gimnazijos kieme pražydo dešimtys neužmirštuolių.

Plačiau...

 

Gruodžio 20 d. gimnazijoje nuskambėjo įspūdingiausias metų renginys „Tuskulvizija 2018".
Šių metų Eurovizija buvo išskirtinė ne tik pasirodymų, efektų įvairove bei žiūrovų skaičiumi, bet ir gyvu šalių balsavimu. Renginio metu 8-12 klasių moksleiviai pristatė savo sukurtus pasirodymus, kurie savo profesionalumu nenusileido net ir Eurovizijai.
Visų klasių pasirodymai buvo nuostabūs ir išskirtiniai, tačiau didžiausią įspūdį publikai paliko 10c klasės pasirodymas, kuris ir tapo Tuskulvizija 2018 laimėtoju.
Vakaro staigmena tapo 12-okų pasirodymai, kuriuose jie meistriškai įkūnijo didžiausias dainų pasaulio žvaigždes.
Po visų pasirodymų šalys buvo apdovanotos saldžiomis dovanomis bei gausiais žiūrovų aplodismentais.


 

Gruodžio 19 d. gimnazijos jaunučių choras, 5-12 klasių choras bei solistai: Julija Bakševičiūtė (IIa kl.), Ieva Aušrinė Gerulaitė (8b kl.), Brigita Stankevičiūtė (3a kl.), Gediminas Stankevičius (1d kl.), Miglė Malunavičiūtė (4b kl.) pasveikino gimnazijos bendruomenę, tėvelius, artimuosius bei draugus su artėjančiomis šventėmis tradiciniame koncerte „Šv. Kalėdų belaukiant". Renginį vedė dvyliktokai Gailė Baranauskaitė bei Kipras Stulginskas.
Muzikos mokytojos Laura Žaliumaitė ir Aistė Valentaitė.

 

Kalėdiniai renginiai gimnazijos bibliotekoje
Nuo advento pradžios gimnazijos biblioteką puošė mokinių kalėdinių darbelių bei sveikinimų ir kalėdinių knygų paroda. Visus lankytojus ypač sužavėjo mokinių sukurtas advento kalendorius.
Gimnazijos bendruomenė dalyvavo tradicinėje KNYGŲ KALĖDŲ akcijoje „Padovanok knygą gimnazijos bibliotekai". Šios akcijos metu gimnazijos bibliotekai padovanotos 148 knygos. Gimnazijos vedėja Janina Kažukauskienė nuoširdžiai dėkoja mokiniams ir mokytojoms Ritai Frančikienei, Natalijai Stradalovai bei Ingai Peslekaitei už dovanotas knygas.
Belaukiant Kalėdų, pradinukai su didžiausiu susidomėjimu klausė 8a klasės mokinių skaitomų pasakų (H. K. Anderseno „Mergaitė su degtukais", „Sniego Senis ir sniego šunelis" ir kt.), sužinojo apie Kūčių ir Kalėdų švenčių papročius. Visi kartu pasisėmė gerų emocijų.

 

Gruodžio 16 d. gimnazijos jaunučių choras dalyvavo VII-ajame Vilniaus miesto jaunučių chorų festivalyje „Šviesa", kuris vyko Lietuvos Muzikos ir Teatro akademijoje. Noriai akompanavo IIa gimnazijos klasės mokinė Julija Bakševičiūtė (fortepijonas) bei 8b klasės mokinė Ieva Aušrinė Gerulaitė (fleita).
Choro vadovė muzikos mokytoja Laura Žaliumaitė.


 

Gruodžio 9-15 dienomis Palma de Mallorca mieste, Ispanijoje vyko pirmasis partnerių susitikimas.
Susitikimo tikslas - aptarti projekto įgyvendinimo planą, įgyti žinių ugdant(is) atsakingo vartotojo požiūrį, pasidalyti gerąja patirtimi ugdant atsakingą vartotoją. Susitikimo metu projekto partneriai aptarė svarbiausius projekto klausimus, planavo projekto veiklą dvejiems metams, aptarė siektinius rezultatus. Susitikimo metu išrinktas projekto logotipas, aptartos veiklos, kurios bus įgyvendinamos susitikime 2019 m. balandžio mėnesį Lietuvoje, sukurtas projekto tinklalapis. Dalyviai įgijo žinių bei įgūdžių apie apie pilietiškumą atsakingo vartojimo srityje, dalyvaudami teoriniuose ir praktiniuose užsiėmimuose.

Plačiau...

 

Gruodžio 8 d. gimnazijos 5-12 klasių mokinių choras dalyvavo Žirmūnų bendruomenių festivalyje „Dainuojantys ir kuriantys Žirmūnai", kuris vyko Vilniaus Žirmūnų gimnazijoje.
Choro vadovė muzikos mokytoja Laura Žaliumaitė.

 

Gruodžio 7 d. 9a klasės mokiniai (klasės vadovė Loreta Keršytė) vyko į Swedbank. Į Finansų laboratoriją kviečiami atvykti visi šalies moksleiviai. Jie gali susipažinti su pagrindinėmis ekonomikos ir asmeninių finansų valdymo temomis, suprasti, kaip planuojamas biudžetas, kodėl svarbu taupyti, ar kas yra atsakingas skolinimasis. Susitikimo metu moksleiviai galėjo atlikti įvairius finansinius pratimus bei sužinoti atsakymus į jiems rūpimus finansinius klausimus.

 

Gruodžio 5 d. vyko pirmų klasių mokinių tėvų susirinkimas „Pirmokų adaptacija“.

 

Gruodžio 4 d. vyko 5-ų klasių mokinių TĖVŲ DIENA.

 

Gruodžio 1 d. 6b klasės mokiniai (klasės vadovė Liubov Valinčienė) žiemos pradžią sutiko Kongresų rūmuose kartu su Lietuvos valstybiniu simfoniniu orkestru ir „Žiemos pasaka". Tai buvo tikra muzikos pamoka! Vaikai ne tik klausėsi nuostabios P. Čaikovskio muzikos baletui „Spragtukas", bet ir susipažino su orkestro instrumentais. Stebuklinga žiemos pradžia!

 

Lapkričio 25 - gruodžio 1 d. grupė Vilniaus Tuskulėnų gimnazijos moksleivių (istorijos mokytojas Andrius Žilėnas) kartu su grupe moksleivių iš Anykščių Jono Biliūno gimnazijos, laimėjusių konkursą „Euroscola", vyko į Europos Parlamentą Strasbūre.
Mokiniai visai dienai tapo Parlamento deputatais: balsavo dėl aktualių problemų sprendimo būdų, dalyvavo debatuose svarstant klausimus apie Europos ateitį, kultūrinio paveldo išsaugojimą, migraciją ir kt. bei turėjo galimybę apie ES išgirsti iš EP administratorių ir parlamentarų lūpų. Renginį užbaigė smagus Eurogame žaidimas tarp keturių mišrių komandų. Laimėjo Mėlynųjų komandos ketvertukas, kuriame buvo ir Tuskulėnų atstovas Gabrielius.
Kelionės metu mokiniai pamatė ir gražiausias Europos vietas.



Plačiau...

 

Lapkričio 28 d. vyko 6-8 klasių mokinių TĖVŲ DIENA.

Lapkričio 22 d. vyko Vilniaus miesto vokiškų dainų festivalis.
Mūsų gimnazijai atstovavo Beatričė Beinoraitė, Karolina Brimerytė (6b), Marija Kundrotaitė (7b), Vincentas Seliuta (7c), Aušrinė Gerulaitė, Deimantė Kovaliovaitė ir Rugilė Krasauskaitė (8b). Ansamblis puikiai atliko vokiečių liaudies dainą „Kein schӧneres Land" („Nėra gražesnio krašto").
Mokinius ruošė muzikos mokytoja Laura Žaliumaitė ir vokiečių kalbos mokytoja Gražina Bagdonavičiūtė.

 

Lapkričio 21 d. 9a klasės mokiniai (klasės vadovė Loreta Keršytė) dalyvavo 100-mečio Nacionalinėje karjeros savaitėje ir lankėsi bendrovėje „Adform".
„Adform" yra pirmaujanti nepriklausoma ir atvira įvairių reklamos technologijų platforma, teikianti reklamos agentūroms, prekybos įmonėms ir reklamuotojams produktų ir paslaugų paketą, aprėpiantį duomenis, kūrybą ir prekybą. „Adform" kviečia moksleivius susipažinti su įmonės veikla, čia dirbančiais profesionalais ir sužinoti karjeros galimybes šioje įmonėje.

 

Lapkričio 19 d. 5-12 kl. mokiniai edukacinę dieną dalyvavo programoje „Mokausi iš kino" kino teatruose „Pasaka" ir „Skalvija".
Penktokai žiūrėjo filmą „Gerumo stebuklas", šeštokai - „Karo žaidimai", septintokai - „Panelė Rūgštynė", aštuntokai ir devintokai - „Sengirė", vyresniųjų klasių mokiniai - „Tarp pilkų debesų".

Lapkričio 17 d. gimnazijos teatro studijos mokiniai pasirodė Žirmūnų ir Antakalnio bendruomenių kaimynystės bendroje popietėje „Kuriame ir džiaugiamės kartu".
Specialiai šiam renginiui jaunieji teatro mylėtojai sukūrė du sceninius etiudus apie toleranciją, pagarbą ir jautrumą neįgaliems žmonėms bei apie meilę augalijai. Mokinių pasirodymas sujaudino žiūrovus, kurie atsidėkojo gausiais plojimais, o nuo renginio organizatorių mokiniai gavo saldžių lauktuvių. Mokinius ruošė teatro mokytoja Rasa Ercmonienė-Varnė.

Plačiau...

 

Lapkričio 15 d. gimnazijoje vyko I-II gimnazijos klasių mokinių sporto šventė.
Ia, Ib, IIa, IIb ir IIc klasės varžėsi dėl sportiškiausios klasės titulo. Nugalėjo Ib klasė.
Sporto šventę organizavo kūno kultūros mokytojai Vidas Grigas, Rūta Rimavičienė ir Rita Sekonienė.

 

Lapkričio 13-21 dienomis dešimtų klasių mokiniai dalyvavo 100-mečio Nacionalinėje karjeros savaitėje ir lankėsi Lietuvos vaikų ir jaunimo neformaliojo švietimo centro Karjeros centre.
Dešimtokai atliko John L. Holland Savarankiško profesijos pasirinkimo testą ir analizavo jo rezultatus bei susipažino su internetinėmis svetainėmis, kuriose galima rasti gimnazistams naudingą ugdymo karjerai informaciją apie profesijas, egzaminus, profesines mokyklas, kolegijas ir universitetus.

 

Lapkričio 12-16 dienomis gimnazijos mokiniai dalyvavo Šiaurės šalių literatūros savaitės renginiuose, vykusiuose gimnazijos bibliotekoje (bibliotekos vedėja Janina Kažukaiskienė).
Šiaurės šalių literatūros savaitė - kultūros projektas, kurio tikslas yra skleisti skaitymo džiaugsmą, literatūrą ir šiaurietišką pasakojimo tradiciją. Metų tema: Šiaurės herojai.
Bibliotekoje vyko garsinis skaitymas ir mokinių piešinių paroda „Herojai Šiaurės šalyse".
Pradinukams ištraukas iš Elias ir Agnes Vahlund „Superherojų vadovas" knygos skaitė 8a ir 6b klasių mokiniai.
Paaugliai skaitė ištraukas iš Simonas Strangeris „Tie, kurių nėra".
11-okai ir 12-okai skaitė ištraukas iš Einaras Maras Gudmundssonas „Islandijos karaliai".



Plačiau...

 

Lapkričio 9 d. Ia gimnazijos klasės mokiniai (klasės vadovė Loreta Keršytė) vyko į Vilniaus apskrities priešgaisrinę gelbėjimo valdybą (6-oji komanda, P. Vileišio g. 20A, Vilnius). Mokiniai susipažino su ugniagesio gelbėtojo profesija iš arti.

 

Lapkričio 6 d. grupė IIa ir IIIa bei IIIb gimnazijos klasių mokinių (anglų k. mokytoja Alina Žutautaitė) lankėsi britų nacionalinio dramos teatro spektaklyje „Romeo & Juliet" rusų dramos teatre. Mokiniai turėjo nuostabią progą pasiklausyti senosios Šekspyro laikų anglų kalbos.

Spalio-lapkričio mėn. vyko pradinių klasių mokinių kūrybinių dailės darbų paroda „Rudens gėrybės".
Pirmų klasių tema „Grybai".
Antrų klasių - „Vaisiai".
Trečių klasių - „Daržovės".
Ketvirtų klasių - „Medžiai".
Parodos organizatorės-koordinatorės pradinių klasių mokytojos Nijolė Sakalauskienė ir Rūta Gerasionienė.

Plačiau...

 

Spalio 26 d. 5-10 kl. mokiniai dalyvavo įvairiose kultūrinėse, meninėse, pažintinėse, kūrybinėse, sportinėse, praktinėse veiklose.


Plačiau...

 

Spalio 24 d. gimnazijoje buvo minima vokiečių kalbos diena.
7-12 klasių mokinių bei mokytojų komandos dalyvavo viktorinoje „Faktai apie vokiškai kalbančias šalis". Dalyviai pristatė savo komandą, atsakinėjo į klausimus, vertė tekstus į lietuvių kalbą ir iliustravo pasirinktą vokišką žodį.Nugalėjo 3-ioji komanda, tačiau dovanėlių gavo visi dalyviai.
Renginį organizavo vokiečių kalbos mokytoja Gražina Bagdonavičiūtė. Muzikinius klausimus sudarė ir renginį vedė Kipras (12a), Maksimas (12b) ir Jorigis (10a).

Plačiau...

 

Spalio 23-27 dienomis Békéscsabos mieste, Vengrijoje vyko pirmasis Erasmus+ mokyklų strateginės partnerystės projekto LITTLE ACTIONS FOR ACTIVE CITIZENSHIP partnerių susitikimas.
Susitikimo tikslas - aptarti projekto įgyvendinimo planą, plėtoti demokratinio bei socialinių teisių, išteklių naudojimo efektyvumo, ekonomikos, saugumo ir sveikatos ugdymo principų taikymą bei skatinti suvokimą apie Europos paveldą.
Susitikimo metu išrinktas projekto logotipas, aptartos veiklos, kurios bus įgyvendinamos susitikime 2019 m. sausio mėnesį Turkijoje, sukurtos projekto eTwinning ir Facebook paskyros. Dalyviai įgijo žinių bei įgūdžių apie demokratinį bei socialinių teisių, išteklių naudojimo efektyvumo, ekonomikos, saugumo ir sveikatos ugdymą dalyvaudami teoriniuose ir praktiniuose užsiėmimuose.

Plačiau...

 

Spalio 22 ir 24 dienomis gimnazijoje vyko 5-ų ir 6-ų klasių mokinių sporto šventė.
Spalio 22 d. 5-ų klasių komandos varžėsi sportiniuose žaidimuose ir estafetėse, o spalio 24 d. jėgas sporto aikštelėje išbandė 6-okai.
Nugalėjo 5d ir 6a.
Sporto šventės organizatoriai - kūno kultūros mokytojai Vidas Grigas, Rūta Rimavičienė ir Rita Sekonienė.


Plačiau...

 

Spalio 19 d. grupė Ia, IIa, IIIa ir IIIb gimnazijos klasių mokinių (Ia klasės vadovė Loreta Keršytė, dailės mokytojos Jurgita Sprindžiūnienė ir Ingrida Umbrasaitė) dalyvavo MO (Modernaus meno muziejaus) atidarymo renginyje. Gimnazijos mokiniams ekskursiją muziejaus ekspozicijoje vedė jų bendraamžiai - Vilniaus J. Vienožinskio dailės mokyklos Naujosios Vilnios filialo moksleiviai.

Plačiau...

 

Spalio 11 d. 6a ir 6b klasių mokiniai (klasių vadovės Regina Maigienė ir Liubov Valinčienė) vyko į Medininkus.
Mokiniai Medininkų pilyje veikiančiame muziejuje apžiūrėjo pristatomas Lietuvos Didžiosios Kunigaikštystės mūro pilis, XIV-XVIII a. ginkluotę, eksponuojamus archeologinius radinius, X-XX a. sidabro dirbinius bei įspūdingą Prezidento A. M. Brazausko medžioklės trofėjų ir peilių kolekciją.
Po ekskursijos mokiniai dalyvavo edukacinėje programoje „Lankai ir jų naudojimas".
Vėliau pasieniečių mokykloje mokiniai susipažino su pasieniečių profesija, apžiūrėjo patalpas, kuriose būsimi pasieniečiai mokosi ir gyvena. Daugiausiai klausimų uždavusius mokinius instruktorius pavėžino keturračiu.

Plačiau...

 

Spalio 3 d. 5b klasės mokiniai (klasės vadovė Aušra Klimkienė) dalyvavo viktorinoje Europos informacijos centre.

 

Spalio 2 d. 7c klasės mokiniai (klasės vadovė Rima Vžesniauskienė) lankėsi Signatarų namuose ir apžiūrėjo Vasario 16-osios Lietuvos Nepriklausomybės Aktą.

 

Gimnazijoje vyko projektas, skirtas vaikų dantų valymo įgūdžiams stiprinti „Sveikos šypsenos pažadas".
Gimnazijos visuomenės sveikatos priežiūros specialistė pirmų klasių mokiniams pravedė užsiėmimus apie burnos higieną, kiekvienam vaikui buvo įteikti plakatų ir lipdukų komplektai, skatinantys rūpintis burnos sveikata ir tinkamai valytis dantis - du kartus per dieną ne mažiau kaip po 2 minutes.

Plačiau...

 

Rugsėjo 28 d. grupė gimnazijos mokinių (chemijos mokytoja Eglė Galkauskienė) dalyvavo „Tyrėjų nakties 2018" renginiuose. VU fotochemijos laboratorijoje mokiniai piešė piešinius ir cheminių medžiagų bei UV lempos pagalba juos ryškino. Vėliau mieste stebėjome „chemikų šou".

Plačiau...

Rugsėjo 26-27 d. gimnazijoje vyko KARJEROS DIENOS 9-12 klasių mokiniams ir jų tėvams.
Rugsėjo 26 d. žurnalo „Reitingai" redaktorius Gintaras Sarafinas vedė seminarus 9-12 klasių mokiniams ir jų tėvams.Moksleiviai turėjo progą sužinoti kokios kompetencijos reikalingos norint sėkmingai pasirinkti karjerą, kokias klaidas daro mokiniai planuodami savo karjerą, kokie svarbiausi karjeros pasirinkimo etapai, kaip išsirinkti kokybiškiausią aukštąją mokyklą bei kokie universitetų, kolegijų ir profesinių mokyklų pliusai ir minusai. Tėvai susipažino su nepelnytai vertinamomis ir nuvertintomis profesijomis, universitetų, kolegijų ir profesinių mokyklų pliusais ir minusais, bei būdais, kuriais gali ruošti savo vaikus svarbiam gyvenimo žingsniui - profesijos pasirinkimui. Visi buvome apdovanoti žurnalais „Reitingai".
Rugsėjo 27 dieną „Kalba.lt" atstovė pristatė studijų užsienyje galimybes.

Rugsėjo 26 d. - 5-8 klasių edukacinė diena. Mokiniai, klasių vadovai ir dalykų mokytojai dalyvavo įvairiose edukacinėse veiklose.


Plačiau...

 

Rugsėjo 24-28 d. gimnazijoje vyko renginiai skirti Europos kalbų dienai paminėti.
Šią dieną gimnazijos mokiniai paminėjo labai aktyviai: dalyvavo viktorinose, ruošė stendus, plakatus, žiūrėjo filmus, piešė ir dainavo. Mokinius ruošė anglų, rusų, vokiečių ir prancūzų kalbų mokytojos.


Plačiau...

 

Rugsėjo 21 d. 7a klasės mokiniai (klasės vadovė Eglė Galkauskienė) lankėsi Anykščiuose. Mokiniai vaikščiojo Anykščių šilelio medžių lajų taku, klaidžiojo labirintų parke, dalyvavo edukacijoje Arklio muziejuje, kur liejo žvakes ir vakarieniavo.


 

Rugsėjo 20 d. Neries krantinėje prie Karaliaus Mindaugo tilto vyko tradicinė Rudens Lygiadienio šventė bei kartu minima Baltų vienybės diena. Kaip ir kasmet Tuskulėnų gimnazijos moksleiviai, paskatinti teatro mokytojos Rasos Ercmonienės-Varnės, buvo aktyvūs šventės dalyviai.
18 val. visi dėliojo žvakes pakrantėje pagal brėžinį, kurio atkarpa, susiliejusi su kitomis, sudarė ornamentinę juostą. Vilniaus etninės veiklos centras savanoriams suorganizavo kareiviškos košės ir arbatos. 20 val., aidint muzikai, pakrante ėjo baltiškai rūbais pasipuošę „ugnies juostos pynėjai", kuriems priartėjus prie tam tikros atkarpos, moksleiviai tuoj pat uždegė žvakes. Taip buvo „išausta" tautinė ugnies juosta, skirta Lietuvai. Visuomet smagu dalyvauti tokioje šventėje, pajusti savo ryšį su tautos kultūriniu paveldu, atrasti ir pasitikrinti savo šaknis, kylančias iš gilios senovės.


 

Rugsėjo 10-19 d. gimnazijos mokiniai dalyvavo Mokslo festivalio „Erdvėlaivis Žemė 2018" renginiuose.
Mokiniai lankėsi Šv. Jonų varpinėje, planetariume, klausėsi paskaitų ir atliko laboratorinius darbus VU Gyvybės mokslų centro, VU Medicinos fakulteto Biomedicinos mokslų instituto ir kitose laboratorijose. Dalyvavimą renginuose organizavo ir mokinius lydėjo fizikos mokytoja Asta Bernatavičienė, chemijos mokytoja Eglė Galkauskienė ir biologijos mokytojos Audronė Giedraitienė bei Rima Vitkauskienė.


Plačiau...

 

Mokslo ir žinių šventė (rugsėjo 3 d.).


Previous page: 2019-2020 m.m.
Next page: 2017-2018 m.m.