2018-2019 m.m.


Integruotas 6a, 6b ir 10-tų kl. dailės ir istorijos projektas „UNESCO paveldas - Europos Sąjungos šalyse“. Projektas skirtas Lietuvos narystės ES 15 metų progai paminėti.
6a ir 6b klasės mokiniai gamino UNESCO paveldui priklausančių ES šalių architektūros 3D maketus su jų aprašymais. 10 kl. mokiniai sukūrė edukacinius plakatus apie ES šalis, jų kultūrinį ir istorinį paveldą, ryšius su Lietuva, įžymias asmenybes ir t.t. Tiek šeštokai, tiek dešimtokai su tokiomis užduotimis susidūrė pirmą kartą.
Šeštokai mokėsi projektuoti 3D popierinius maketus, atkurti tikras pastatų spalvas ir smulkias architektūros detales. Kadangi jie dirbo grupėse, lavino ir kolektyvinio darbo įgūdžius. Taip pat mokiniai susidūrė su sunkumais ieškant informacijos apie pasirinktus UNESCO paveldui priklausančius pastatus, kaip tikslingai ir išsamiai juos aprašyti. Kai kuriems teko versti tekstą iš anglų kalbos, atrinkti kokybiškas ir raiškias architektūros statinių nuotraukas, lygiuoti tekstą.
Dešimtokai stengėsi taisyklingai ir kompoziciškai sumaketuoti plakatus apie ES šalis, atrinkti geros kokybės nuotraukas, komponuoti jas tarpusavyje, lygiuoti ir tikslingai naudoti pasirinktą tekstą. Nors mokiniai ir susidūrė su daug naujų iššūkių, išmoko daug naujų dalykų, įgijo naujų įgūdžių. Projektas sėkmingai įgyvendintas iki galo, o ekspozicija esanti mokyklos antrame aukšte puikiausiai atspindi visus įveiktus mokinių iššūkius bei laimėjimus.
Projektą kuravo dailės mokytoja Alberta Saukaitytė ir istorijos mokytojas Andrius Žilėnas.






Plačiau...

 

Mokomųjų dalykų dermė nagrinėjant K.Borutos apysaką „Baltaragio malūnas“
8b klasės mokiniai (mokytoja Giedrė Rutkauskaitė) išsamiai nagrinėjo lietuvių literatūros klasiko K. Borutos apysaką „Baltaragio malūnas". Vyko literatūrinio teismo pamokos, mokiniai žiūrėjo A. Žebriūno miuziklą „Velnio nuotaka", lygino su skaitytu tekstu, kruopščiai ruošėsi parodai.
Gruodžio 7 - sausio 11 d. 135 kab. vyko paroda „Baltaragio malūno maketas". Atlikdami meninius darbus mokiniai pritaikė geometrijos, fizikos, literatūros, dailės žinias, įtvirtino bendradarbiavimo gebėjimus. Pristatydami viešai savo maketus, jaunieji kūrėjai aptarė darbo atlikimo techniką, procesą, lūkesčius ir sunkumus, ryškino darbų pagrindinę mintį.
Šių pamokų tikslas - atskleisti savo kūrybines galias, išsiugdyti esminių kūrinio ar jo atlikimo bruožų suvokimą, gebėjimą kritiškai vertinti savo pačių ir kitų darbus.


Plačiau...

 

Kovo 27 dieną, Tarptautinę teatro dieną, Tuskulėnų gimnazijos pradinukai minėjo tradiciniu „Menų dienos" koncertu.
Pradinukai deklamavo eilėraščius, šoko ir skyrė gražiausias dainas atėjusiems žiūrovams. Buvo labai nuoširdu ir gražu!

Plačiau...

 

Spalio–lapkričio mėn. vyko pradinių klasių mokinių kūrybinių dailės darbų paroda „Rudens gėrybės“.
Pirmų klasių tema „Grybai".
Antrų klasių - „Vaisiai".
Trečių klasių - „Daržovės".
Ketvirtų klasių - „Medžiai".
Parodos organizatorės-koordinatorės pradinių klasių mokytojos Nijolė Sakalauskienė ir Rūta Gerasionienė.




Plačiau...

Previous page: 2019-2020 m.m.
Next page: 2017-2018 m.m.